conference@ase.md +(373) 22 402872

Program de studii avansate

Obiectiv

Programul de pregătire universitară avansată reprezintă un ansamblu de cursuri (4 obligatorii și 4 opționale) și activități pe care doctoranzii sunt obligați să le parcurgă în primul an de studii doctorale. Obiectivul lui principal este formarea doctoranzilor în vederea dobândirii competențelor de cercetare științifică și abilităților de utilizare a acestora.

Lista competențelor cheie pentru nivelul 8 ISCED

Mod de organizare

Programul se desfășoară în baza cerințelor Planului – cadru pentru studiile superioare de doctorat și a Planului de învățământ. Conținutul cursurilor este reflectat în curriculum.

Activitățile didactice se organizează în formă de module, prin pregătire în formațiuni de studiu (cursuri, seminare) și prin activități de pregătire individuală.

Mod de evaluare

Parcurgerea Programului de pregătire avansată permite acumularea a 40 credite transferabile de studiu pentru cursuri obligatorii și opționale. Cursurile obligatorii și opționale se încheie cu probe de examinare. Nota minimă de promovare la probele de examinare este 8. Nepromovarea acestor probe în termenul stabilit atrage după sine exmatricularea studentului-doctorand. Doctoranzii care au fost exmatriculați pentru nereușită pot candida la un nou concurs de admitere doar la locuri cu taxă.